pinguin-pools-slide2
pinguin-pools-slide1
pinguin-pools-slide3
Tekst

Warmtepomp

Dankzij een warmtepomp voor uw zwembad kunt u het water gedurende een groot deel van het jaar op temperatuur houden. Omdat 80% van de geproduceerde energie uit de omgevingslucht komt, is dus een zwembad warmtepomp tevens zeer milieuvriendelijk. De energiebron is natuurlijke bron en bovendien vernieuwbaar.

Voor het verwarmen van zwembaden wordt dikwijls gekozen voor een warmtepomp op basis van lucht en water. Bij dit type warmtepompen wordt de warmte uit de omgevingslucht gebruikt om het water op te warmen, dit gebeurt door middel van een warmtewisselaar. Wanneer deze gemaakt is van titanium, stroomt uw zwembadwater zonder problemen door omdat titanium chloor en erosiebestendig is. Door zo’n warmtepomp kunt u ook bij lage temperaturen het water verwarmen tot een aangename gevoelstemperatuur. Kort gezegd, een warmtepomp verbruikt tot circa vier keer minder energie dan de “ouderwetse” zwembadverwarming. Want hoe kleiner het verschil tussen de omgevingslucht en het afgiftesysteem, hoe hoger de opbrengst.

De nieuwste generatie warmtepompen hebben nog een voordeel, het geluidsoverlast is minimaal. De meeste warmtepompen op lucht zijn zeer geluidsarm en zorgen op die manier dus niet voor een vervelend effect om uw zwembad. Qua decibels kunt u het geluid plaatsen tussen gezoem van een insect en een normaal gesprek. Wanneer de warmtepomp niet meteen naast uw zithoek in de tuin wordt plaatst, is het geluidshinder nihil.

Uiteraard zijn er diverse factoren van invloed, denkt u hierbij aan:

  • afmeting zwembad
  • COP waarde warmtepomp
  • gewenste temperatuur zwembad
  • isolatie en afdekking
  • (gemiddelde) luchttemperatuur

Laat u daarom door ons informeren voor de beste keuze voor uw nieuwe of bestaand zwembad. 

Pinguin Pools Zwembadtechniek logo
Pinguin Pools Zwembadtechniek
icon Ons Doel

Ons Doel

Wij zorgen voor een complete service.
Ook na uw aankoop staan wij voor u klaar!

icon Onze diensten

Onze diensten

Niets is ons teveel gevraagd.
Wij hanteren een strategische aanpak!.

icon Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Wij nemen zo snel mogelijk contact op met u.
Tevens kunt u ons bereiken via ons email adres!